Alles begint met moed

Als ik de moed had gehad, heel lang geleden, was ik verdwenen in een oude Volkswagen bus. Met mijn kinderen op de achterbank en koffers zonder spullen, was ik op weg gegaan naar de mooiste verhalen. Naar een leven van beleven, van momenten en rust. Het was een keuze die ik niet maakte. Ik hield nog teveel rekening met anderen en was nog niet ervaren in het luisteren naar mijn hart. En tot op de dag van vandaag, ben ik nog steeds “under construction”.

Wel is mijn levensboek nu meer gevuld. Met nieuwe hoofdstukken en bijzondere woorden. Net zoals ik, gegroeid in het leren loslaten en het tonen van lef. Een voltooid verleden dus met een duidelijker zicht op mijn eigen aanwijzingen voor gebruik. De stem van mijn hart bleef praten, als een mantra in mijn hoofd en een wegwijzer op mijn pad. Het duurde even voordat ik begon te luisteren en de afslagen ging herkennen. Maar uiteindelijk trok ik mijn nieuwe, nog te grote jas aan en ging op weg. Vaak met kleine stappen, dan weer een hele grote, naar een leven waar ik wilde zijn. Langzaam groeide ik in de nieuwe maat.

“Ik hield nog teveel rekening met anderen en was nog niet ervaren in het luisteren naar mijn hart.”

 

De stemmen in mijn hoofd

Dat wat ik tegenkwam verwarde me, maar gaf ook inzicht. En hoe eng ik het ook vond, ik had geen andere keuze dan in actie te komen. Soms met verdriet in mijn hart, omdat ik afscheid moest nemen van oude dromen. Vaak koos ik met een kinderlijk en puur enthousiasme waar ik de volgende dag dan weer aan ging twijfelen. Al die stemmen in mijn hoofd die wel even mee wilde beslissen over welke kant we zouden kiezen. Maar uiteindelijk kwam ik toch, stap voor stap, dichter bij mijn eigen pad.

Het schrijven over de woorden van mijn hart bracht de creativiteit terug in mijn leven en langzaam realiseerde ik een nieuwe droom. Ik opende de harten van anderen zodat ook hun woorden konden stromen. Mijn motto werd: “Je hebt iedere dag de kans opnieuw te kiezen” en daarmee probeer ik mezelf en jou in beweging te zetten. Ondanks mijn beperkingen pluk ik nu de dagen op een andere manier. Dat is ook een keuze.

 

We wachten vaak te lang

Keuzes maken begint met moed. Jezelf laten zien. Ook al voelt het veel veiliger om te blijven staan. Daar. Midden in die tunnel. Te aarzelen, te denken en te twijfelen. Niet vooruit durven naar het onbekende, maar ook niet terug willen naar het oude. Want geweest is geweest. Daarom wachten we vaak te lang. Tot we echt zeker zijn. Alles helder en perfect is. Tot iedereen meebeweegt op hetzelfde moment. Met zijn allen op een grote schommel. Tot het moment van afsprong. Maar dat perfecte plaatje zal niet komen. Dus waar wachten we nu nog op? Op het zetten van de eerste stap? Die kun jij alleen in de juiste richting maken.

 

 

Ben jij op zoek naar de moed in jezelf?

Weet jij welke kant je op wil gaan? Of is het tijd om even een moment te nemen om te zien waar je staat en wat je nu echt wil met de rest van je leven? Waar loop je tegen aan in je werk of in je thuissituatie en wat zou je het liefste opgelost zien of lichter willen voelen? Ben je op zoek naar antwoorden en naar een snelle start om aan de slag te gaan met je eigen situatie, zonder dat je gesprekken hoeft te voeren of hulp hoeft te vragen? Ik heb een prachtig werkboek voor je gemaakt waarin je jouw eigen antwoorden kunt gaan gebruiken om je leven een positieve wending te geven en om liefdevoller naar jezelf te kijken. Kiezen voor jezelf, keuzes maken en het leven in je eigen hand nemen. Dat is misschien precies waar je nu naar op zoek bent!

Dit inspirerende werkboek gaat je helpen om aan de slag te gaan met de stemmen van het verleden, de draken in het heden en de moed in jezelf! Kijk in de spiegel en maak er iets van! Download het werkboek ‘Kijk in de spiegel’ HIER!

 

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Christa

Gerelateerde inspiratie

De kracht van creatief schrijven

Samen voor de jongeren

Stel je voor, dat er een nieuw vak op school zou komen! Met lessen die jongeren zouden leren hoe ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Waar ze met simpele opdrachten, meer inzicht krijgen in zichzelf.  Maar ook hoe ze om kunnen gaan met de buitenwereld, die vaak niet ziet hoe het echt met ze gaat. Een nieuw vak, waarin ze stappenplannen krijgen om zelf aan de slag te gaan met gevoelens van boosheid of verdriet, de donkere kanten van het leven maar ook hoe ze hun dromen zichtbaar kunnen maken om straks daadwerkelijk het leven, zoals ze het willen leven, te manifesteren.

Lees meer
Vier het leven - Christa Krommenhoek
Een moedig levensverhaal

Het leven vieren

In je leven zijn een paar dingen zeker, en dan weet jij vast wel welke ik bedoel. Alles wat tussendoor op onze stoep komt te staan gooit het echte leven naar ons toe. Soms begrijpen we niet waarom, moeten we er iets van leren, is het iets wat nog speelt of wat is de reden dat we dat voor de zoveelste keer op ons pad krijgen? Levensvragen waar je zelf het antwoord op zal vinden, ook al duurt het soms even voor het zover is.  

Lees meer
podcast hoe creativiteit je rouw kan verzachten
De kracht van creatief schrijven

Hoe creativiteit je rouw kan verzachten

Ik neem je even mee achter de schermen, om een kijkje te nemen in mijn leven op dit moment. Waarom ik nu voor mijn kleindochter zorg en hoe mij dat helpt om te vertragen. Een verandering in je situatie geeft je mooie inzichten en soms waardevolle levenslessen. Ik krijg veel vragen over verschillende thema’s die wij allen meemaken in ons leven en hoe je daar mee om kunt gaan. Vaak gaat dat over rouw, verdriet of zelfliefde en daarover wil ik in deze podcast iets met je delen.

Lees meer
de woorden van jouw hart
Een moedig levensverhaal

De woorden van jouw hart

Ik kijk vaak vanaf een afstand even naar mijn leven om te zien of ik het nog wel op mijn eigen manier leef. Zo gauw ik voel dat er iets niet klopt of niet meer goed voelt ga ik naar binnen, luister in de stilte naar mijn hart en onderneem actie. Dat klinkt zweverig maar is het niet. Ik zie namelijk veel mensen om me heen, maar doorrennen en dingen doen waarvan ze denken dat het moet. Door de invloed van andere mensen of hoe het hoort en waar we mee zijn opgevoed. Ze willen graag andere keuzes maken maar denken dat het niet mogelijk is.

Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Het uiten van gevoelens

Vandaag ga ik je even kort laten zien hoe schrijven en creatief bezig zijn je kan helpen in deze lastige tijd. Met de voorbeelden en de uitleg die je straks krijgt hoop ik dat je thuis aan de slag gaat voor jezelf. Je zult zien dat het opschrijven van wat je voelt je hoofd wat leger maakt en je hart wat warmer. Want ook al zijn het misschien woorden van verdriet, van zorg of teleurstelling, je zult er ook iets moois in terug vinden.

Lees meer
Als de blijheid je hart verlaat
Aandachtig leven vanuit je hart

Als de blijheid je hart verlaat

Als de kamer van blijheid in je hart gesloten is, hoe krijg je dan het plezier weer terug? In je leven en in je hart? Ik deel open en eerlijk, mijn eigen worsteling van de afgelopen jaren met je en vertel je over de stemmen die we allemaal horen en hoe je de juiste stem kunt volgen. Welke kamers heb je en waar zijn ze mee gevuld? In deze podcast deel ik mijn eigen kwetsbare woorden met je en ik geef je oefeningen waar je mee aan de slag kunt gaan. Op weg naar balans in een gelukkig hart, zelfs als het echte leven voor je deur staat. Een bijzondere aflevering met inspiratie voor een leven zoals het jou past. Schrijf vooral mee tijdens het luisteren. Ik wens je veel plezier en mooie inzichten toe.

Lees meer
je hart vullen met minder
Aandachtig leven vanuit je hart

Je hart vullen met minder

In deze aflevering neem ik je mee in de high- en lowlights van de afgelopen maanden. We praten over de rouwrondes die in je leven voorbij komen. Het belang van stil staan en waarom opschonen in je huis je hart gelukkiger kan maken. Ik vertel je over het (her)openen van ‘De Schrijfschool’ en hoe de onvoorwaardelijke liefde voor mijn zeven weken oude kleindochter naast kwetsbaarheid en zorg woont. Kortom een inspirerende aflevering om je hart mee te vullen!

Lees meer