Alles begint met moed

Als ik de moed had gehad, heel lang geleden, was ik verdwenen in een oude Volkswagen bus. Met mijn kinderen op de achterbank en koffers zonder spullen, was ik op weg gegaan naar de mooiste verhalen. Naar een leven van beleven, van momenten en rust. Het was een keuze die ik niet maakte. Ik hield nog teveel rekening met anderen en was nog niet ervaren in het luisteren naar mijn hart. En tot op de dag van vandaag, ben ik nog steeds “under construction”.

Wel is mijn levensboek nu meer gevuld. Met nieuwe hoofdstukken en bijzondere woorden. Net zoals ik, gegroeid in het leren loslaten en het tonen van lef. Een voltooid verleden dus met een duidelijker zicht op mijn eigen aanwijzingen voor gebruik. De stem van mijn hart bleef praten, als een mantra in mijn hoofd en een wegwijzer op mijn pad. Het duurde even voordat ik begon te luisteren en de afslagen ging herkennen. Maar uiteindelijk trok ik mijn nieuwe, nog te grote jas aan en ging op weg. Vaak met kleine stappen, dan weer een hele grote, naar een leven waar ik wilde zijn. Langzaam groeide ik in de nieuwe maat.

“Ik hield nog teveel rekening met anderen en was nog niet ervaren in het luisteren naar mijn hart.”

 

De stemmen in mijn hoofd

Dat wat ik tegenkwam verwarde me, maar gaf ook inzicht. En hoe eng ik het ook vond, ik had geen andere keuze dan in actie te komen. Soms met verdriet in mijn hart, omdat ik afscheid moest nemen van oude dromen. Vaak koos ik met een kinderlijk en puur enthousiasme waar ik de volgende dag dan weer aan ging twijfelen. Al die stemmen in mijn hoofd die wel even mee wilde beslissen over welke kant we zouden kiezen. Maar uiteindelijk kwam ik toch, stap voor stap, dichter bij mijn eigen pad.

Het schrijven over de woorden van mijn hart bracht de creativiteit terug in mijn leven en langzaam realiseerde ik een nieuwe droom. Ik opende de harten van anderen zodat ook hun woorden konden stromen. Mijn motto werd: “Je hebt iedere dag de kans opnieuw te kiezen” en daarmee probeer ik mezelf en jou in beweging te zetten. Ondanks mijn beperkingen pluk ik nu de dagen op een andere manier. Dat is ook een keuze.

 

We wachten vaak te lang

Keuzes maken begint met moed. Jezelf laten zien. Ook al voelt het veel veiliger om te blijven staan. Daar. Midden in die tunnel. Te aarzelen, te denken en te twijfelen. Niet vooruit durven naar het onbekende, maar ook niet terug willen naar het oude. Want geweest is geweest. Daarom wachten we vaak te lang. Tot we echt zeker zijn. Alles helder en perfect is. Tot iedereen meebeweegt op hetzelfde moment. Met zijn allen op een grote schommel. Tot het moment van afsprong. Maar dat perfecte plaatje zal niet komen. Dus waar wachten we nu nog op? Op het zetten van de eerste stap? Die kun jij alleen in de juiste richting maken.

 

 

Ben jij op zoek naar de moed in jezelf?

Weet jij welke kant je op wil gaan? Of is het tijd om even een moment te nemen om te zien waar je staat en wat je nu echt wil met de rest van je leven? Waar loop je tegen aan in je werk of in je thuissituatie en wat zou je het liefste opgelost zien of lichter willen voelen? Ben je op zoek naar antwoorden en naar een snelle start om aan de slag te gaan met je eigen situatie, zonder dat je gesprekken hoeft te voeren of hulp hoeft te vragen? Ik heb een prachtig werkboek voor je gemaakt waarin je jouw eigen antwoorden kunt gaan gebruiken om je leven een positieve wending te geven en om liefdevoller naar jezelf te kijken. Kiezen voor jezelf, keuzes maken en het leven in je eigen hand nemen. Dat is misschien precies waar je nu naar op zoek bent!

Dit inspirerende werkboek gaat je helpen om aan de slag te gaan met de stemmen van het verleden, de draken in het heden en de moed in jezelf! Kijk in de spiegel en maak er iets van! Download het werkboek ‘Kijk in de spiegel’ HIER!

 

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Christa

Gerelateerde inspiratie

Aandachtig leven vanuit je hart

Op reis naar jezelf

De rollercoaster van het leven rijdt rondjes in je hart. Hard, zacht, hoog of laag. De onverwachte wendingen van de vastgelegde rails brengen je soms uit je evenwicht. Je schudt, beweegt, draait mee en staat weer stil. Een route met hoogtepunten waar je geniet van het uitzicht en vervuld van dankbaarheid over je leven heen kijkt. Maar ook een route met diepe, onverwachte dalen, waarin je jouw hart moet vasthouden om recht te kunnen blijven zitten. Je haren wapperen in de wind en naast het gevoel van avontuur en euforie, stromen de tranen over je wangen. Van blijdschap, van verdriet, van opwinding of angst.

Lees meer
kwetsbaarheid
Aandachtig leven vanuit je hart

Kwetsbaar durven zijn geeft kracht

Woorden geschreven met een vleugje kwetsbaarheid zijn vaak de mooiste woorden. Omdat ze ons raken in het hart. Open en bloot geschonken aan ons door degene die ze schrijft, spreekt of zingt. We kunnen herkenning vinden en voelen soms bewondering als iemand het durft te tonen of te delen. Het lijkt zo simpel, maar dat is het in de meeste gevallen niet.

Lees meer
Het verhaal van je leven opschrijven
De kracht van creatief schrijven

Het verhaal van je leven opschrijven

Een boek schrijven over mijn leven, over de dalen en de toppen, over het echte leven met de voor en de achterkant. Open, transparant en kwetsbaar, maar de kracht en moed is zichtbaar tussen de regels. Woorden die de lezer inspiratie en moed geven om zelf met vertrouwen op reis te kunnen gaan. Een boek van het begin tot het eind, zonder geheimen maar met herkenbare en universele onderwerpen. Die je raken en ontroeren of laten glimlachen in de stilte. Dat boek wil ik schrijven. Zelf. Met hulp. Met aandacht. Laat het me schrijven, laat de rest stromen en in overvloed komen.

Lees meer
Een moedig levensverhaal

Opstaan is een werkwoord

In tijden van mindere dagen, van sterke tegenwind, van het verdriet in verlies, blijft je ruggengraat staan. Onbreekbaar, standvastig, heldhaftig en dapper. Kijk eens terug in je leven. Wat je ook hebt meegemaakt, je hield je rug recht en stond weer op. Iedere keer weer. Mensen met een dwarslaesie staan niet meer op in de zichtbare wereld maar wel in hun hoofd en hart. Hun kracht zit verscholen in de niet meer werkende delen van het lichaam en de moed rapen ze iedere dag van de grond.

Lees meer
mijn eerste brief
Aandachtig leven vanuit je hart

Mijn eerste brief aan jou

Een week geleden stond hij voor me. Mijn schoonzoon met zijn twinkelende ogen. “Ik heb een cadeau voor je meegenomen.” De zwarte koffer in zijn hand deed me al vermoeden wat het was. Vol verwachting opende ik met de schuifknopjes mijn nieuwe schat. Eigenlijk was ik al langere tijd aan het ontspullen in het kader van mijn slow en simple life en de droom van ooit met al mijn spullen in een Tiny House te belanden. Maar dat moest maar even wachten dacht ik toen de koffer open ging.

Lees meer
De blijheid in jezelf
Een moedig levensverhaal

De blijheid in jezelf weer vinden

Ergens was ik het plezier verloren. Gaandeweg of middenin. En er is niets zo verlammend als een niet kloppend hart. Het voelt geen reden meer om op te staan, leeft een vlak leven zonder hoogtepunten of diepere momenten. Het voelt alsof je af en toe een opleving hebt tussen de dieptepunten daar beneden. En nee, je hebt een mooi leven. Je bent dankbaar voor wat is, maar de blijheid is verdwenen. 

Lees meer
Schrijf een boek
De kracht van creatief schrijven

Inspireer anderen met jouw eigen verhaal

Je hebt allerlei verhalen in je hoofd, die je graag op wilt schrijven. Maar starten met schrijven is vaak lastig, want hoe begin je? Soms zitten er al jarenlang verhalen in je hoofd. Opgesloten en gekoesterd, te wachten om eruit te mogen. Misschien zijn dat de verhalen over je eigen leven, blogs of zelfbedachte verhalen.

Lees meer