Boeken

Boeken van Christa Krommenhoek

Ik ben dankbaar dat ik tot nu toe twee boeken heb mogen uitgeven. Schrijven is voor mij een uitlaatklep: op de momenten dat ik zelf in een moeilijke levensfase zat, merkte ik dat schrijven mij weer in beweging zette. Dat het me helderheid en overzicht gaf en dat er meer rust in mijn hoofd en hart kwam.

Mijn schrijversavontuur begon met het schrijven van columns onder de naam Life of Chrisje, die ik deelde met de buitenwereld en in bladen en tijdschriften. De reacties op mijn open en soms kwetsbare woorden waren overweldigend. Mensen voelden veel herkenning in mijn verhalen en zich daardoor ook meer verbonden en minder eenzaam. Omdat ik zoveel reacties kreeg, bundelde ik in 2017 de mooiste columns in een prachtig vormgegeven boek: ‘Bestemming bereikt’. De vele te maken keuzes en te volgen processen rondom het ontwikkelen en uitbrengen van een boek, leerden mij ontzettend veel.

Het was het begin van een mooie reis, want in 2019 lukte het me om alles wat samenhing met het schrijven en uitgeven van een boek in eigen beheer te doen. Ik verkocht voor de lancering van het boek ‘De kracht van liefde’ al 2500 exemplaren en bestelde meteen een nieuwe druk om te doneren aan vele goede doelen. Inzicht en kennis van de verschillende onderdelen in dit proces, zoals het opzetten van een eigen uitgeverij, de vormgeving, het redigeren, het drukproces en de marketing mocht ik me eigen maken en het leverde me veel plezier en persoonlijke groei op.

“Als ik dit lees, lees ik liefde.”

– humberto tan

De kracht van liefde

‘De kracht van liefde’ beschrijft mijn levensverhaal en is tevens een ode aan mijn ouders, Koos en Joke Alberts. Je leest woorden die je raken en ontroeren, over de onvoorwaardelijke liefde van ons gezin, in een leven waar tegenslag vaak voor de deur stond. Een verhaal dat jou laat zien wat je met dapperheid, doorzettingsvermogen en moed kunt bereiken.

“Ik ken Koos Alberts helemaal niet zo goed, aangezien ik niet van het Nederlandse levenslied ben. Toch heb ik na het lezen van dit boek het gevoel alsof ik met hem en Christa aan de keukentafel een bakje koffie op heb. Wat een prachtig verhaal over een krachtig stel met een positieve blik op het leven. Het is een inspirerend boek waaruit de kracht van liefde letterlijk op je afstraalt. Het boek bevat ook nog eens mooie foto’s waardoor het gevoel helemaal compleet wordt, ik heb genoten van dit boek met kippenvel op mijn armen.” – Kitty

 

De kracht van liefde

In de media

Ik mocht veelvuldig in de media verschijnen met artikelen en de columns die ik schreef. Ook zijn er veel interviews op radio en televisie geweest naar aanleiding van mijn tweede boek De kracht van liefde.’ Mocht je meer media willen zien bekijk dan de pagina Over mij.

Televisie

RTL Late Night 

Veronica – Cafe Hendriks & Genee

Omroep Max – Tijd voor Max

Omroep Gelderland

Omroep Flevoland

Radio

NPO 5

Omroep Flevoland

Omroep Gelderland

Omroep Utrecht

RADIO NL

VBRO radio België

Bestemming bereikt

‘Bestemming bereikt’ bevat een selectie van mijn columns over alles wat je in het leven tegenkomt. Met mijn transparante manier van schrijven laat ik je door mijn columns ervaren hoe je met humor en positiviteit je leven kunt aanpakken, ook als het tegenzit. Alle boeken zijn uitverkocht maar je kunt het boek nog gratis online lezen.

“Wat een heerlijk, verfrissend boek. Door haar humoristische schrijfstijl worden de zwaarste onderwerpen op een prettige manier lichter. Vanaf de eerste pagina zit je er meteen in en weet het je aandacht vast te houden en nieuwsgierigheid op te wekken. Heel eerlijk en vaak heel herkenbaar. Met liefde geschreven, dat voel je meteen.” – Merel Krielaart, founder of World Family Ibiza

Het schrijven van je eigen levensverhaal

Ik probeer met mijn transparante manier van schrijven te laten zien hoe je met humor en positiviteit je leven kunt aanpakken, ook als het tegenzit. Hoe je woorden kunt geven aan je gevoelens en gedachten, maar ook aan de mooie herinneringen die als vanzelf tijdens het schrijven naar boven komen. Tijdens de vele workshops en schrijfsessies mocht ik honderden mensen inspireren over de kracht van hun eigen woorden en het schrijven van hun eigen verhaal.

Misschien denk je er ook aan om te beginnen met het schrijven van je eigen boek. Maar hoe doe je dat? Waar begin je en wat schrijf je wel en niet op? Voor wie ga je schrijven en hoe blijf je daarin dichtbij jezelf? Er komen veel dingen kijken bij het schrijven van een boek. Het is een groot proces met veel verschillende onderdelen wat je niet zomaar even zelf doet. Het is belangrijk dat je met de juiste expertise en daadkracht de goede keuzes maakt om jouw boek op een aantrekkelijke manier het licht te laten zien.

Heb jij het verlangen om je verhaal te schrijven of je boek (zelf) uit te geven? Met mijn online cursus ‘Schrijf jouw verhaal’ help ik jou in simpele en effectieve stappen om het verhaal van je hart op papier te krijgen. Een inspirerend online cursusboek waarmee je alles in huis hebt om jouw eigen boek te schrijven en zelf uit te geven. Met de routekaart waarop je alle stappen kunt afvinken schrijf jij jezelf naar een boek waarmee je jezelf, je lezers en de wereld gaat veranderen!

“Owning your story is the bravest thing you'll ever do.”

– Brené Brown