De kunst van het kiezen

Soms zijn er keuzes die je met je hart moet maken, maar die je veel weerstand opleveren. In het begin van 2020 was dat het geval. Ik besloot dat mijn succesvolle online community 'De Schrijfschool' ging stoppen. Vier jaar eerder ging mijn pipowagen symbolisch open, als klaslokaal voor honderden mensen. Wat een mijlpaal en wat was dat een mooi voorbeeld van je droom volgen en manifesteren van wat je graag wilt.

Ik zag in de schrijfopdrachten vele mensen kennismaken met hun eigen hart en stappen maken voor zichzelf. Maar ook hoe het leven soms heel onverwachts bij ze voor de deur stond. Het echte leven. We maken plannen voor later en de toekomst maar in het NU staat er soms iets voor de deur wat je niet had verwacht. Bij sommigen heeft dit op een verdrietige manier vorm gekregen en ik wil hierbij mijn arm om diegene heen slaan. Het maakt me wederom duidelijk dat het zo fijn is als je iemand hebt waarvan je de hand kan pakken als het minder gaat of als je iets te vieren hebt.

En zoals een van mijn klanten zei: ‘Mijn leven had aandacht nodig’ – Ik wens je aandacht.

Ook voor mij heeft 2018 en 2019 iets gebracht wat ik niet had verwacht. Het toch nog onverwachte overlijden van mijn vader heeft me heel veel verdriet gegeven. Vechten tegen je verdriet, het laten komen of gewoonweg naar de binnenkant van je hart gaan en de scherpe randen voelen; het heeft allemaal hetzelfde doel. Langzaam, met creatief schrijven, de weg van heling opgaan en het leven opnieuw vormgeven.

Ik heb ervaren dat je, ondanks je situatie, altijd een keuze hebt hoe je daarmee omgaat en wat je ermee doet. Ook jij kunt dat. Het vergt dapperheid en moed, en soms ben je dat gewoon even kwijt. Maar ik weet dat het diep in je hart altijd toegankelijk is. Je kunt het echt vinden als je goed kijkt, en creatief schrijven is een prachtig hulpmiddel daarvoor.

2019 was ook een bizar jaar. Ik schreef in twee maanden mijn boek en gaf het zelf uit in mijn uitgeverij. Ik verkocht er 2800 en was op alle media te zien. Zoveel prachtige reacties, het was bijna niet bij te houden. Zoveel, dat ik niet eens alles kon delen met de wereld. Bijna een soort van overwhelm, van teveel. Zelfs van het mooie. Langzaamaan komen alle hoogtepunten nu weer voorbij en voel ik hoeveel rijkdom en diepe dankbaarheid ik daarvoor mag voelen.

Inspireren en verbinden

Het stoppen van ‘De Schrijfschool’ en op een andere manier mijn inspiratie en expertise overdragen was een lastige keuze, want loslaten is moeilijk. Maar zolang we dat niet doen kunnen we niet verder en komen er geen andere dingen op ons pad. Ik heb geschreven, vele momenten, om helder te krijgen wat ik wilde gaan doen en dat heeft de uitkomst gekregen dat ik nog steeds het allerliefste schrijvend wil inspireren en mensen wil verbinden met zichzelf en anderen. Maar dan zonder overwhelm, duidelijk en simpel op een manier die precies bij mij past.

Dus presenteer ik met trots mijn nieuwe website, een nieuwe nieuwsbrief waarin ik mijn inspiratie en schrijftips kwijt kan en  schrijf- en coachingsproducten die dicht bij mijn hart liggen.

Ik merkte dat de kracht van online werken in combinatie met ‘live’ contact zoveel meer mooie verbindingen en persoonlijke groei voor vrouwen opleverden, dat ik besloot mijn pipowagen (weer) open te zetten voor 1 op 1 coachings-momenten. Mijn dynamiek en enthousiasme ga ik weer inzetten tijdens de creatieve schrijfdagen waar ik met groepen vrouwen aan de slag ga met de woorden van hun hart. En ik verzamelde de mooiste en meest waardevolle opdrachten uit mijn verschillende cursussen, en maakte een prachtig creatief werkboek voor jou.

Ik wilde je nogmaals bedanken voor de mooie en inspirerende coachsessie. Ik ben op weg naar mezelf mede dankzij jou. – Bianca

Hoe belangrijk is het, om naast je eigen groei, anderen kennis te laten maken met jouw talent? Laat me je vertellen dat jouw woorden, je daden en je blik voor een ander van grote waarde kunnen zijn. Ga aan de slag en maak helder wat jij nodig hebt en hoe je dat tot je kan laten komen.

Voor een dapper hart is niets onmogelijk. Ik leg, liefdevol, het schrift voor je klaar en je pen zal je het antwoord laten zien. In de woorden zal je moed vinden en het zal je inspireren om door te gaan.

Interesse om te starten met creatief schrijven, een art journal te maken of je woorden van verlies en verdriet een mooie plek geven? Lees hier meer.

 

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Christa

Gerelateerde inspiratie

De kracht van creatief schrijven

Dichtbij jezelf blijven

Terwijl de storm om ons allen heen – in onze gezinnen en in ons hart – al is begonnen, proberen we allemaal met een zekere veerkracht nog steeds te blijven staan. Het raakt ons en het vult ons, en jammer genoeg veelal niet op een fijne manier. Lukt het jou om in deze tijd je blik helder te houden? Je hoofd hoog en je angsten met liefde  te benaderen? Hoe blijf je positief als de nare dingen onophoudelijk dichterbij dreigen te komen? Als het nieuws je overspoelt, als er geen ruimte is voor even een moment voor jezelf?

Lees meer
Aandachtig leven vanuit je hart

Voel vertrouwen in jezelf

En dan is de dag daar. Het moment dat je in het diepe springt. Zonder diploma, zonder bandjes om je armen die je drijvend zullen houden. En terwijl je niet weet of je het wel kunt, stap je naar voren en springt. Waarom ga je pas beginnen als je alles klaar hebt, als je weet wat je wilt en hoe het moet. Waarom wachten. Want weet je, dat moment komt niet. Er is geen perfecte tijd, geen ideaal moment om te starten met iets.

Lees meer
Een moedig levensverhaal

Een dun laagje goud

Het is zeven uur in de ochtend. 30 oktober 1987. Trots kijk ik om me heen. Mijn eigen huis sinds een paar weken. Hij staat zijn brood te smeren. Bijna klaar om allebei te gaan werken. Als de telefoon gaat. Ik neem hem op en luister. Voorzichtig ga ik zitten. Het nieuws wat mijn moeder brengt. De ernst dringt nog niet door. Toch voelt het fout.

Lees meer
Een moedig levensverhaal

Voor altijd in mijn hart

In de donkere nacht rijden we samen. Niet sneller dan snel, want anders maken we het nog erger voor mijn moeder. Een verlaten parkeergarage en een stil en leeg ziekenhuis. De arts wacht ons al op, en in de schemerige lange gang, met veel half openstaande deuren en slapende mensen, vertelt hij kort en zacht wat er zo snel veranderd is. Het lijkt alsof we over iemand anders praten. Verstandig en rustig.

Lees meer