De woorden van jouw hart

Ik kijk vaak vanaf een afstand even naar mijn leven om te zien of ik het nog wel op mijn eigen manier leef. Zo gauw ik voel dat er iets niet klopt of niet meer goed voelt ga ik naar binnen, luister in de stilte naar mijn hart en onderneem actie. Dat klinkt zweverig maar is het niet. Ik zie namelijk veel mensen om me heen, maar doorrennen en dingen doen waarvan ze denken dat het moet. Door de invloed van andere mensen of hoe het hoort en waar we mee zijn opgevoed. Ze willen graag andere keuzes maken maar denken dat het niet mogelijk is.

Ik probeer ze te laten zien dat wat je ook meemaakt in het leven, en hoe verdrietig of zwaar het ook is, je altijd een eigen keus hebt in hoe je daarin gaat staan. Ik benoem het vaak als het echte leven wat voor de deur staat terwijl jij hele andere plannen had. Maar er zijn nog zoveel mooie dingen waar je zelf in kunt sturen! Daar probeer ik mensen bewust van te maken.

“Iedere keer weer omdenken en zoeken naar die gouden randjes.”

Door alles wat ik zelf meemaakte in het leven ben ik een expert geworden op het gebied van opstaan na tegenslag. Iedere keer weer omdenken en zoeken naar die gouden randjes hielp me om het plezier en de blijheid in mijn leven steeds weer terug te krijgen. Nadat ik in 2013 chronisch ziek werd en mijn baan verloor ben ik gaan schrijven. Opschrijven wat ik voelde en dacht, gaf mij prachtige inzichten voor het pad waar ik op liep. De woorden die ik schreef en die ik online ging delen raakten mensen aan en bemoedigde ze om ook hun leven vast te pakken en er iets mee te doen. Het gaf ze herkenning en het gevoel dat ook zij iets moois konden halen uit hun eigen situatie.

Daarom is het in mijn ogen zo belangrijk dat we onze woorden gaan delen met anderen. Je kunt namelijk iemand die in dezelfde situatie zit als jij, inspireren met jouw verhaal en je ervaringen. Er is niets zo erg als eenzaam zijn of het verhaal van je hart niet kunnen delen.

De woorden die geschreven zijn vanuit ons hart zorgen namelijk voor verbinding en heling door de onzichtbare zilveren draden waarmee ze aan elkaar verbonden zijn. Laat jezelf niet stoppen door de stemmen in je hoofd die zeggen dat er al zoveel anderen zijn die hier iets over delen of die bekender zijn. Jouw verhaal is het waard om te vertellen en gehoord te worden! Voor jezelf om te kunnen groeien naar wie je bent en voor anderen die precies zitten te wachten op jouw woorden.

 

“Hoe mooi zou het zijn als je met jouw unieke verhaal het leven van jezelf en een ander kunt veranderen?”

 

Ga staan en schrijf je verhaal. Maak de wereld mooier!

Liefs, Christa

 

Christa Krommenhoek is auteur van ‘De kracht van liefde’ en ‘Bestemming bereikt’. Ze inspireert en bemoedigt mensen met haar woorden om hun hart te openen en vanuit vertrouwen te gaan leven. Christa laat zien hoe je op een creatieve manier betekenis kunt geven aan gevoelens en gedachten en hoe je vorm kunt geven aan de woorden van je hart. Met haar boeken en online ‘Schrijfschool’ brengt ze mensen in verbinding met zichzelf en leert ze hen, hoe kwetsbaarheid, kracht en keuzes kunnen worden ingezet voor een bewust en liefdevol leven.

 

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Christa

Gerelateerde inspiratie

Vier het leven - Christa Krommenhoek
Een moedig levensverhaal

Het leven vieren

In je leven zijn een paar dingen zeker, en dan weet jij vast wel welke ik bedoel. Alles wat tussendoor op onze stoep komt te staan gooit het echte leven naar ons toe. Soms begrijpen we niet waarom, moeten we er iets van leren, is het iets wat nog speelt of wat is de reden dat we dat voor de zoveelste keer op ons pad krijgen? Levensvragen waar je zelf het antwoord op zal vinden, ook al duurt het soms even voor het zover is.  

Lees meer
podcast hoe creativiteit je rouw kan verzachten
De kracht van creatief schrijven

Hoe creativiteit je rouw kan verzachten

Ik neem je even mee achter de schermen, om een kijkje te nemen in mijn leven op dit moment. Waarom ik nu voor mijn kleindochter zorg en hoe mij dat helpt om te vertragen. Een verandering in je situatie geeft je mooie inzichten en soms waardevolle levenslessen. Ik krijg veel vragen over verschillende thema’s die wij allen meemaken in ons leven en hoe je daar mee om kunt gaan. Vaak gaat dat over rouw, verdriet of zelfliefde en daarover wil ik in deze podcast iets met je delen.

Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Het uiten van gevoelens

Vandaag ga ik je even kort laten zien hoe schrijven en creatief bezig zijn je kan helpen in deze lastige tijd. Met de voorbeelden en de uitleg die je straks krijgt hoop ik dat je thuis aan de slag gaat voor jezelf. Je zult zien dat het opschrijven van wat je voelt je hoofd wat leger maakt en je hart wat warmer. Want ook al zijn het misschien woorden van verdriet, van zorg of teleurstelling, je zult er ook iets moois in terug vinden.

Lees meer
Als de blijheid je hart verlaat
Aandachtig leven vanuit je hart

Als de blijheid je hart verlaat

Als de kamer van blijheid in je hart gesloten is, hoe krijg je dan het plezier weer terug? In je leven en in je hart? Ik deel open en eerlijk, mijn eigen worsteling van de afgelopen jaren met je en vertel je over de stemmen die we allemaal horen en hoe je de juiste stem kunt volgen. Welke kamers heb je en waar zijn ze mee gevuld? In deze podcast deel ik mijn eigen kwetsbare woorden met je en ik geef je oefeningen waar je mee aan de slag kunt gaan. Op weg naar balans in een gelukkig hart, zelfs als het echte leven voor je deur staat. Een bijzondere aflevering met inspiratie voor een leven zoals het jou past. Schrijf vooral mee tijdens het luisteren. Ik wens je veel plezier en mooie inzichten toe.

Lees meer
je hart vullen met minder
Aandachtig leven vanuit je hart

Je hart vullen met minder

In deze aflevering neem ik je mee in de high- en lowlights van de afgelopen maanden. We praten over de rouwrondes die in je leven voorbij komen. Het belang van stil staan en waarom opschonen in je huis je hart gelukkiger kan maken. Ik vertel je over het (her)openen van ‘De Schrijfschool’ en hoe de onvoorwaardelijke liefde voor mijn zeven weken oude kleindochter naast kwetsbaarheid en zorg woont. Kortom een inspirerende aflevering om je hart mee te vullen!

Lees meer
Maak een hart journal
De kracht van creatief schrijven

Maak een ode

Hoe haal je ze naar boven. Waar begin je in de woorden die op de bodem van je hart liggen? Schrijven is een mooie manier om lucht te geven aan je verdriet en je leven lichter te maken. Het helpt je om dankbaarheid te voelen in je hart, om je emoties te begrijpen en bewuste keuzes te maken in wat je wel en niet wil in jouw leven.

Lees meer
Opstaan na tegenslag
De kracht van creatief schrijven

De mallemolen van het leven

“Ik had kracht nodig om uit de auto te komen nadat ik met 100 km per uur een kettingbotsing had veroorzaakt. Ik had moed nodig toen mijn man vertelde dat hij weg ging en ik alleen achterbleef met twee kleine kinderen, ik had veerkracht nodig toen ik arbeidsongeschikt werd verklaard en niet meer geschikt leek voor alles in het leven. En ik had liefde en trots nodig om te blijven staan na het overlijden van mijn vader.

Lees meer