Het eerste begin

Deze eerste podcast nam ik op in 2018. Onderweg naar het ziekenhuis naar mijn vader, vertel ik waarom het zo lang duurde voordat deze podcast serie online kwam. Over het feit dat we eerst alles op orde willen hebben voordat we gaan starten. Over de universele gevoelens en situaties die zo herkenbaar zijn voor ons allen. Ik vertel over de reis die ik om de dag maak naar het ziekenhuis waar mijn vader net geopereerd is. Over de mooie dingen die er zijn maar die je niet ziet als alles je tegen zit. De stemmen in ons hoofd die ons proberen af te leiden terwijl je alleen maar hoeft te vertrouwen. Een week met veel verschillende soorten van afscheid en zorg, maar ook een heel belangrijk gesprek met mijn dochter en mooi nieuws waar ik heel erg blij mee ben!

Welkom! Je luistert naar de podcast ‘Het gelukkige hart’!

Mijn naam is Christa Krommenhoek. Als schrijver en creatieve maker deel ik kwetsbare en authentieke woorden om mensen weer te verbinden met hun hart en ze te bemoedigen in hun persoonlijke kracht. Ik maak creatieve concepten voor sociaal maatschappelijke organisaties en help mensen in kwetsbare situaties om het goud in zichzelf weer te vinden.

In deze podcast deel ik inspirerende woorden over persoonlijke kracht en de momenten dat het echte leven bij je voor de deur staat. Wanneer je hart misschien eenzaam of verdrietig voelt en je niet weet wat je met al die verschillende gevoelens aan moet. Ik inspireer je om met creatief schrijven lucht te geven aan de woorden van je hart om zo met meer blijheid en zelfvertrouwen in het leven te staan.

De gouden inslag in het hart van deze podcast met de vingerafdrukken van mij en mijn vader verwijst naar de kracht van liefde en het vaak niet zichtbare goud wat de rafelranden van het leven in ons hart achterlaten.

“There’s a crack in everything, that’s how the light gets in”

Veel mensen missen een hand die ze helpt met opstaan als het ze door omstandigheden zelf niet lukt. Daarom reik in mijn hand uit naar anderen en hoop ik dat mijn geschreven en gesproken woorden jouw hart zullen verwarmen en dat het je helpt om in moeilijke tijden weer symbolisch op te staan. Dus pak maar mijn hand en ga met me mee, op reis in jezelf.

 

 

Dank voor het luisteren! Je kunt de podcast ook beluisteren op iTunes of op Spotify en je daar abonneren om geen aflevering te missen! Mochten mijn woorden je iets moois hebben gebracht laat daar je recensie en sterren achter. Dank!

Ik ben auteur van ‘De kracht van liefde’ en ‘Bestemming bereikt’ en initiatiefnemer van ‘De Schrijfschool’. Ik help mensen om weer op te staan na tegenslag, meer liefde voor zichzelf te voelen en de glans weer te vinden in het leven.

Wil je meer inspiratie van mij? Lees dan lekker verder op de website of volg me op Instagram.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Christa

Gerelateerde inspiratie

je hart vullen met minder
Aandachtig leven vanuit je hart

Je hart vullen met minder

In deze aflevering neem ik je mee in de high- en lowlights van de afgelopen maanden. We praten over de rouwrondes die in je leven voorbij komen. Het belang van stil staan en waarom opschonen in je huis je hart gelukkiger kan maken. Ik vertel je over het (her)openen van ‘De Schrijfschool’ en hoe de onvoorwaardelijke liefde voor mijn zeven weken oude kleindochter naast kwetsbaarheid en zorg woont. Kortom een inspirerende aflevering om je hart mee te vullen!

Lees meer
De Schrijfschool
De kracht van creatief schrijven

De Schrijfschool is weer open!

Ik lees met gemengde gevoelens een oude mail die ik vorig jaar stuurde naar 400 deelnemers over de laatste dag van ‘De Schrijfschool’. Want terwijl mijn hart nu staat te springen om de keuze die ik een paar weken geleden maakte, voel ik ook de zwaarte die het afgelopen jaar op mijn schouders lag. En dat mag er ook zijn. Dat hoeft niet weggestopt te worden, daar hoef ik mij niet voor te schamen. Wij allen dragen, onder onze glimlachjes en mooie online posts, momenten die minder leuk aanvoelen.

Lees meer
Maak een hart journal
De kracht van creatief schrijven

Maak een ode

Hoe haal je ze naar boven. Waar begin je in de woorden die op de bodem van je hart liggen? Schrijven is een mooie manier om lucht te geven aan je verdriet en je leven lichter te maken. Het helpt je om dankbaarheid te voelen in je hart, om je emoties te begrijpen en bewuste keuzes te maken in wat je wel en niet wil in jouw leven.

Lees meer
Opstaan na tegenslag
De kracht van creatief schrijven

De mallemolen van het leven

“Ik had kracht nodig om uit de auto te komen nadat ik met 100 km per uur een kettingbotsing had veroorzaakt. Ik had moed nodig toen mijn man vertelde dat hij weg ging en ik alleen achterbleef met twee kleine kinderen, ik had veerkracht nodig toen ik arbeidsongeschikt werd verklaard en niet meer geschikt leek voor alles in het leven. En ik had liefde en trots nodig om te blijven staan na het overlijden van mijn vader.

Lees meer
Een brief voor jou
Een moedig levensverhaal

Een brief voor jou

Lieve pap, vele mooie woorden heb ik al over je geschreven. Wat zal ik nu dan schrijven als ik hier voor de laatste keer iets kan zeggen? Als ik deze brief straks aan een vlieger hang die hem meeneemt hoog in de lucht … Maar ik weet nu al wat je zal zeggen: ‘Het maakt niets uit, schatje. Ik houd van jou.’ Er zijn duizend kleine dingen waarom ik van je hou. Niet eerder is dit zo zichtbaar geworden als in jouw laatste maanden en de tijd na je overlijden.

Lees meer
Aandachtig leven vanuit je hart

Op reis naar jezelf

De rollercoaster van het leven rijdt rondjes in je hart. Hard, zacht, hoog of laag. De onverwachte wendingen van de vastgelegde rails brengen je soms uit je evenwicht. Je schudt, beweegt, draait mee en staat weer stil. Een route met hoogtepunten waar je geniet van het uitzicht en vervuld van dankbaarheid over je leven heen kijkt. Maar ook een route met diepe, onverwachte dalen, waarin je jouw hart moet vasthouden om recht te kunnen blijven zitten. Je haren wapperen in de wind en naast het gevoel van avontuur en euforie, stromen de tranen over je wangen. Van blijdschap, van verdriet, van opwinding of angst.

Lees meer
kwetsbaarheid
Aandachtig leven vanuit je hart

Kwetsbaar durven zijn geeft kracht

Woorden geschreven met een vleugje kwetsbaarheid zijn vaak de mooiste woorden. Omdat ze ons raken in het hart. Open en bloot geschonken aan ons door degene die ze schrijft, spreekt of zingt. We kunnen herkenning vinden en voelen soms bewondering als iemand het durft te tonen of te delen. Het lijkt zo simpel, maar dat is het in de meeste gevallen niet.

Lees meer