Het geheim van de mooiste woorden

Een bijzondere en waardevolle podcast over diverse onderwerpen die je zeker zult herkennen uit je eigen leven en waar je tips en inspiratie uit zal halen. Ik neem je mee in het grootste schrijfgeheim dat ik ken en wat ik zelf ook toepas. Hoe dat weer werd bevestigd in mijn contact met de ‘bekende’ Nederlanders en waarom ik denk dat jij vandaag MOET beginnen! Ook praat ik met je over de liefde voor jezelf en waarom die in de slaapkamer kan beginnen en hoe mijn tranen van verdriet op een avond zomaar iets moois lieten zien.

Wat zijn je grootste angsten om je woorden op papier te delen? Ben je bang dat een ander het zal vinden of zal lezen? Wat doe je met je diepste gevoelens en hoe geef je ze lucht om te komen naar een lichter leven? Schrijven is helend en neemt je mee in het proces waar je nu in zit. Ik vertel in deze podcast wat er tijdens het schrijven van mijn tweede boek ‘De kracht van liefde’ is gebeurd en waarom het zo belangrijk is dat je het bekende zuurstofmasker eerst bij jezelf op zet.

Liefde aan jezelf geven begint al bij een warme kamer, bij een mooi uitzicht, een goed verzorgd lichaam en de juiste voeding. Welke aandacht geef je aan jezelf? De liefde begint bij de ruimte om je heen en in je eigen hart.

  • Kijk eens om je heen. Hoe ziet jouw omgeving eruit?
  • Kijk eens in de spiegel. Wat zie je in de spiegel?
  • Pak een pen en papier, schrijf het op en laat het stromen.

 

 

Dank voor het luisteren! Je kunt de podcast ook beluisteren op iTunes of op Spotify en je daar abonneren om geen aflevering te missen! Mochten mijn woorden je iets moois hebben gebracht laat daar je recensie en sterren achter. Dank!

 

Hebben mijn woorden je geïnspireerd en wil je zelf ook beginnen met (creatief) schrijven? Lees dan meer over ‘De Schrijfschool’ want daar heb ik al mijn cursussen en masterclasses voor je klaargezet!

Delen:

Christa

Gerelateerde inspiratie

Schrijf een boek
De kracht van creatief schrijven

Inspireer anderen met jouw eigen verhaal

Je hebt allerlei verhalen in je hoofd, die je graag op wilt schrijven. Maar starten met schrijven is vaak lastig, want hoe begin je? Soms zitten er al jarenlang verhalen in je hoofd. Opgesloten en gekoesterd, te wachten om eruit te mogen. Misschien zijn dat ...
Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Samen voor de jongeren

Stel je voor, dat er een nieuw vak op school zou komen! Met lessen die jongeren zouden leren hoe ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Waar ze met simpele opdrachten, meer inzicht krijgen in zichzelf.  Maar ook hoe ze om kunnen gaan met de buitenwereld, die ...
Lees meer
Vier het leven - Christa Krommenhoek
Een moedig levensverhaal

Het leven vieren

In je leven zijn een paar dingen zeker, en dan weet jij vast wel welke ik bedoel. Alles wat tussendoor op onze stoep komt te staan gooit het echte leven naar ons toe. Soms begrijpen we niet waarom, moeten we er iets van leren, is ...
Lees meer
podcast hoe creativiteit je rouw kan verzachten
De kracht van creatief schrijven

Hoe creativiteit je rouw kan verzachten

Ik neem je even mee achter de schermen, om een kijkje te nemen in mijn leven op dit moment. Waarom ik nu voor mijn kleindochter zorg en hoe mij dat helpt om te vertragen. Een verandering in je situatie geeft je mooie inzichten en soms ...
Lees meer
de woorden van jouw hart
Een moedig levensverhaal

De woorden van jouw hart

Ik kijk vaak vanaf een afstand even naar mijn leven om te zien of ik het nog wel op mijn eigen manier leef. Zo gauw ik voel dat er iets niet klopt of niet meer goed voelt ga ik naar binnen, luister in de stilte ...
Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Het uiten van gevoelens

Vandaag ga ik je even kort laten zien hoe schrijven en creatief bezig zijn je kan helpen in deze lastige tijd. Met de voorbeelden en de uitleg die je straks krijgt hoop ik dat je thuis aan de slag gaat voor jezelf. Je zult zien ...
Lees meer
Als de blijheid je hart verlaat
Aandachtig leven vanuit je hart

Als de blijheid je hart verlaat

Als de kamer van blijheid in je hart gesloten is, hoe krijg je dan het plezier weer terug? In je leven en in je hart? Ik deel open en eerlijk, mijn eigen worsteling van de afgelopen jaren met je en vertel je over de stemmen ...
Lees meer