Het leven vieren

In je leven zijn een paar dingen zeker, en dan weet jij vast wel welke ik bedoel. Alles wat tussendoor op onze stoep komt te staan gooit het echte leven naar ons toe. Soms begrijpen we niet waarom, moeten we er iets van leren, is het iets wat nog speelt of wat is de reden dat we dat voor de zoveelste keer op ons pad krijgen? Levensvragen waar je zelf het antwoord op zal vinden, ook al duurt het soms even voor het zover is.  
Voor mij en ons gezin was het een turbulent jaar op alle fronten. Verlies, rouw, gezondheid en relatie, alles kwam voorbij. Zo kwam onze dochter weer tijdelijk thuis wonen met de kleine Nourayn en pas ik vier dagen in de week op, zodat haar mama kan werken. Een vol huis met veel speelgoed, emoties en gesprekken maar ook met heel veel liefde en verbinding. Rouw om de geliefden die we verloren dit jaar, de gezondheid van mij en Toine en nog veel meer, voor jou vast herkenbare, thema’s. 

Gaat het in het leven om doelen halen, de beste versie van jezelf worden of het manifesteren van dat wat je graag wil? Als ik deze vraag aan mezelf stel kan ik nu niets anders antwoorden dan dat ik graag gewoon wil zijn wie ik nu ben. Niet meer of minder, beter of succesvoller, bekender of rijker. Jarenlang worstelde ik met allerlei verwachtingen van mezelf, levensprojecten die het licht moesten zien, de drang om zichtbaar en inspirerend te zijn. Tot ik dat verloor. En ik weet nog precies wanneer dat was. Het moment dat ik, in 2020, achterover op het asfalt viel en mijn hoofd met een klap de grond raakte. Vanaf dat moment raakte ik het kwijt.

Ik liet de drang naar perfectionisme en hoe het hoorde de overhand krijgen. Langzaam liep de inspiratie en de levenslust uit mij leeg. Het duurde meer dan twee jaar voor ik het plezier in schrijven weer terugkreeg. En er gebeurden andere dingen. Heftige, verdrietige. Overlevingsmechanisme, hartzeer en een rebellerende gezondheid kregen de overhand. Het leven liet me haar aankijken en dwong me om een keuze te maken. Ik kon er niet meer omheen. Het was tijd om te stoppen met streven en te kiezen voor het leven.
Tijd om te stoppen met streven en te kiezen voor het leven.

Dus dat is wat ik nu doe. Ik stop met een aantal onderdelen in mijn bedrijf. Het is tijd voor de echte woorden van mijn hart en het project wat ik al jarenlang wilde schrijven. Om jongeren te bemoedigen en te inspireren in de rollercoaster wat het leven soms kan zijn.
Misschien komen er nog andere nieuwe woorden in een blog of boek, ontroerend maar ook weer met meer humor zoals ik vroeger schreef, dan laat ik je het weten via Instagram en hier op mijn website.
Voor nu mag mijn aandacht naar de ontwikkeling van Nourayn zodat zij later die evenwichtige en gelukkige jongere zal zijn die ik nu met mijn werkboek ‘LEEF’ wil gaan helpen.

Voor nu wens ik je liefde en mooie keuzes toe, die goed zijn voor jou.

 

p.s. al mijn fysieke boeken zijn nu uitverkocht of gedoneerd aan goede doelen. Wil je toch een van mijn boeken nog lezen, dan kan dat gratis online.

Lees ‘De kracht van liefde’

Lees ‘Bestemming bereikt’

 

Delen:

Christa

Gerelateerde inspiratie

Schrijf een boek
De kracht van creatief schrijven

Inspireer anderen met jouw eigen verhaal

Je hebt allerlei verhalen in je hoofd, die je graag op wilt schrijven. Maar starten met schrijven is vaak lastig, want hoe begin je? Soms zitten er al jarenlang verhalen in je hoofd. Opgesloten en gekoesterd, te wachten om eruit te mogen. Misschien zijn dat ...
Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Samen voor de jongeren

Stel je voor, dat er een nieuw vak op school zou komen! Met lessen die jongeren zouden leren hoe ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Waar ze met simpele opdrachten, meer inzicht krijgen in zichzelf.  Maar ook hoe ze om kunnen gaan met de buitenwereld, die ...
Lees meer
podcast hoe creativiteit je rouw kan verzachten
De kracht van creatief schrijven

Hoe creativiteit je rouw kan verzachten

Ik neem je even mee achter de schermen, om een kijkje te nemen in mijn leven op dit moment. Waarom ik nu voor mijn kleindochter zorg en hoe mij dat helpt om te vertragen. Een verandering in je situatie geeft je mooie inzichten en soms ...
Lees meer
de woorden van jouw hart
Een moedig levensverhaal

De woorden van jouw hart

Ik kijk vaak vanaf een afstand even naar mijn leven om te zien of ik het nog wel op mijn eigen manier leef. Zo gauw ik voel dat er iets niet klopt of niet meer goed voelt ga ik naar binnen, luister in de stilte ...
Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Het uiten van gevoelens

Vandaag ga ik je even kort laten zien hoe schrijven en creatief bezig zijn je kan helpen in deze lastige tijd. Met de voorbeelden en de uitleg die je straks krijgt hoop ik dat je thuis aan de slag gaat voor jezelf. Je zult zien ...
Lees meer
Als de blijheid je hart verlaat
Aandachtig leven vanuit je hart

Als de blijheid je hart verlaat

Als de kamer van blijheid in je hart gesloten is, hoe krijg je dan het plezier weer terug? In je leven en in je hart? Ik deel open en eerlijk, mijn eigen worsteling van de afgelopen jaren met je en vertel je over de stemmen ...
Lees meer
je hart vullen met minder
Aandachtig leven vanuit je hart

Je hart vullen met minder

In deze aflevering neem ik je mee in de high- en lowlights van de afgelopen maanden. We praten over de rouwrondes die in je leven voorbij komen. Het belang van stil staan en waarom opschonen in je huis je hart gelukkiger kan maken. Ik vertel ...
Lees meer