Over Christa

Mijn verhaal

Ik leef een slow en bewust leven, waarin ik kwetsbare maar krachtige en persoonlijke verhalen schrijf over de thema’s die het leven zo waardevol maken. Om mensen te bemoedigen, hoop te geven en te laten zien dat iedereen zijn leven kan veranderen.

Dat is wat ik nu iedere dag doe, maar de weg ernaartoe is soms turbulent geweest. Want meerdere keren bleef het op een andere manier even donker, totdat ik de moed weer vond om op te staan, met mijn gezicht naar het licht. Het verliezen (tijdelijk) van mijn vader (en moeder) als tiener, hakte erin, maar maakte me sterk. Het kwijtraken van mijn eigenwaarde bij mijn scheiding sloeg me neer, maar zorgde ervoor dat ik mijn ‘echte zelf’ weer vond. Daarna verloor ik mijn gezondheid door de harde klap van een kettingbotsing, maar won ik een leven zoals ik dat graag wilde. In 2018 moest ik afscheid nemen van mijn vader. Maar naast het grote verdriet en gemis, vulde deze periode mijn hart met liefde en trots.

Omgaan met verdriet, teleurstelling en verlies heeft ervoor gezorgd dat ik nu een mooi en bewust leven kan leven. Met liefde voor mezelf, met mildheid en een open blik. En met de moed om het iedere dag weer opnieuw te proberen. Want dat is wat ik doe en waar ik andere mensen mee mag inspireren.

‘Creatief schrijven heeft me helderheid, rust en blijdschap gebracht’

Christa

Op de momenten dat ik onrustige levensfases doormaakte, merkte ik dat schrijven mij veel bracht. Het gaf me helderheid en overzicht, en meer rust in mijn hoofd en hart. Door creatief te schrijven kwamen er veel sneller prachtige inzichten naar boven. Het gaf me een gevoel van vrijheid en blijdschap. Ik begon met het schrijven van columns op Life of Chrisje, en deelde deze met de buitenwereld. De reacties op mijn open en soms kwetsbare woorden waren overweldigend.

Ik merkte dat niet iedereen zomaar het leven kon oppakken na een heftige gebeurtenis. Daarom ontwikkelde ik een divers schrijfaanbod waar eenieder op zijn eigen tempo aan kon werken. Ik schreef twee boeken over de verschillende gebeurtenissen in mijn leven en opende, door over herkenbare levensthema’s te delen, vele harten van anderen.

Want dat is wat mij blij maakt en wat ik jou ook gun: leef met een open hart, met aandacht voor dat wat belangrijk voor je is. 

Christa

Open je hart met creatief schrijven

Het is mijn missie om mensen te inspireren met creatief schrijven, zodat ze hun hart kunnen openen, inzicht krijgen in zichzelf en met meer moed en liefde hun leven kunnen inrichten. Met mijn (werk)boeken, projecten en lezingen voor sociale organisaties en scholen wil ik zichtbaar maken wat er speelt in de harten van mensen. Zodat mensen meer verbinding ervaren, met zichzelf en met anderen, en met het leven zoals het zich aandient.

Daarom inspireer en motiveer ik ook jou om het verhaal van je hart te delen met de wereld. Ik geloof dat iedereen de kracht heeft om een leven vol liefde, verbinding en moed te leiden. En als wij onze verhalen gaan delen met de wereld, laten we aan anderen zien dat ze er niet alleen in staan. Dus moedig ik je aan om naar binnen te keren en met de kracht van je eigen woorden je leven, en dat van anderen, positief te veranderen. Op je eigen tempo en manier, op weg naar een inspirerend leven. Want als ik het kan, kan jij het ook!

Mijn ervaring

  • Leerkracht en leidinggevende onderwijs
  • Creatieve en online ondernemer
  • Columnist in diverse bladen
  • Schrijver/auteur van twee succesvolle boeken
  • Uitgeverij Sisu Media
  • Partner (sociale, maatschappelijke organisaties)
  • Coach (over leven, rouw en persoonlijke groei)

“It's your road and yours alone. Others may walk it with you, but no one can walk it for you.”

– RUMI

Het belangrijkste in mijn leven

Schrijven over de woorden van mijn hart en andere mensen daarbij helpen is wat ik het liefste doe. Maar het allerbelangrijkste in mijn leven is mijn gezin en hoe ik de dagen invul. Het leven gaf me veel struikelblokken en uitdagingen die ik diep in de ogen heb moeten kijken, maar het bracht me vooral heel veel doorzettingsvermogen, liefde en moed. Daardoor durfde ik met zelfvertrouwen en op eigen kracht mijn leven om te gooien.

Ik blijf het heerlijk vinden om mezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te bedenken, zowel in mijn werk als in mijn leefomgeving. Daarnaast heb ik gekozen voor een simpele en dankbare manier van leven, omdat ik uit ervaring weet dat de tijd die we hebben kostbaar is. Ik geniet van het moment zoals het komt, en probeer in alles de lichte kant te zien. En symbolisch plak ik de scheurtjes van mijn leven, die er uiteraard mogen zijn, dicht met een mooie gouden lijm.

In de media

Ik mocht veelvuldig in de media verschijnen met artikelen en de columns die ik schreef. Ook zijn er veel interviews op radio en televisie geweest naar aanleiding van mijn tweede boek De kracht van liefde.’

Reviews