de schrijfschool

De woorden van je hart

Wat ik het meeste hoor, is dat vrouwen meer van zichzelf willen houden en milder willen zijn in de lat die ze voor zichzelf neerleggen. Maar ook dat ze een weg proberen te vinden in hun verdriet en dat wat hen is overkomen. Of het nu gaat om rouwverwerking, je mentale gezondheid, het herstellen tijdens of na een ernstige ziekte of uitdagingen in je persoonlijke situatie. Ik laat je zien hoe je op eigen kracht weer kunt gaan staan en zelf kunt zorgen voor een positieve verandering.

Hoe fijn zou het zijn als jij je eigen keuzes durft te maken? Als je beter kunt verwoorden wat er in je leeft en je je eigen grenzen kan voelen en bewaken? Het zou je meer plezier, zelfvertrouwen en rust in je dagelijkse leven geven. Want als je dichterbij je gevoel en je emoties durft te komen, krijg je ook meer helderheid in dat wat er speelt in je leven. En zelf aan het roer staan in de situaties die belangrijk voor je zijn, geeft een enorm fijn gevoel van zelfvertrouwen en kracht.

Toch laat je vaak de blokkades, de stemmen en overtuigende gedachten van angst en twijfel – in je hoofd – aan het woord. Maar daar wil je nu voor altijd eens mee afrekenen. Het is tijd voor je om het heft in eigen handen te nemen en te gaan staan voor wie je bent. Je wilt van overleven naar een leven met meer emotionele vrijheid en zachtheid voor jezelf. En daar help ik je graag bij!

De tijd is gekomen om jouw eigen leven te gaan leven, zonder voorwaarden of regels van anderen. Durf te gaan staan voor wie je bent. Puur, zacht en liefdevol. Ontdek hoeveel kracht en moed er verscholen ligt in de kwetsbaarheid van jouw hart.

Misschien herken je het? Je hebt een groot verlies meegemaakt van een dierbare, je bent in aanraking gekomen met kanker, burn-out of je zat in een verdrietige echtscheiding en je probeert je gedachten en gevoelens van verdriet, teleurstelling, angst of boosheid een plek te geven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want ook al besluit je iedere dag om het leven positief vast te pakken, ervoor te gaan en dankbaar te zijn voor datgene wat je allemaal wel hebt, het verdriet en de zwaarte van de situatie blijven zweven in je hart. Waarom lukt het je niet om helderheid te krijgen in die verwarrende gedachten en gevoelens en weer sterker op te staan? Hoe kun je die onrust, je verdriet en alles wat je steeds maar bezighoudt een plek geven?

Ik help je je met creatieve en laagdrempelige opdrachten in ‘De Schrijfschool’ om inzicht en helderheid te krijgen in jezelf. Mijn cursussen en masterclasses geven je hoop, richting en inspiratie om je leven weer in het volle licht te zetten en zelf te beslissen hoe je daarin wilt staan. Groeien naar een leven zoals jij dat wilt. Zodat je kunt zijn wie je wilt zijn. Met mijn persoonlijk ingesproken teksten en liefdevolle woorden help ik je om in actie te komen. Bewust te leven in het echte leven zoals het zich aandient, maar dan met meer trots en mildheid naar jezelf.

‘De Schrijfschool’ is voor vrouwen die al langere tijd voelen dat ze teveel rekening houden met de anderen en dat ze steeds verder van hun hart zijn gaan leven. Die hun echte gevoelens jarenlang hebben verstopt en die nu voluit willen leven zonder een sluier van oud verdriet. Een leven vol plezier en blijheid in je hart. Omarm jezelf en ga op weg naar een creatief, authentiek en liefdevol leven!

 

Ik moedig je aan om naar binnen te keren en met de kracht van je eigen woorden, je leven te veranderen.

Christa

Christa Krommenhoek - Creatief schrijven - Loslaten
De kracht van creatief schrijven

de kracht van creativiteit

Heb je weleens ervaren wat de kracht van je eigen woorden is? Hoe creativiteit je leven kan verrijken, en hoeveel moed, hoop en plezier het je kan brengen? Aan de slag gaan met creatief schrijven, helpt je om inzicht te krijgen in gedachten en gevoelens, lucht te geven aan je emoties, maar ook helpt het je om keuzes te maken en een transformatie te maken in jouw eigen situatie. Het is tijd om je hart te vullen met positieve energie en ik help je daar graag bij! Op Instagram @deschrijfschool_ inspireer ik je tijdens de LIVE sessies met creatieve opdrachten en beantwoord ik jouw vragen over dat wat er in jouw hart leeft. Wie weet zie ik je daar? 

Pak maar mijn hand

Vorig jaar nam ik de beslissing om al mijn cursussen, werkboeken en masterclasses bij elkaar te zetten in een nieuwe ‘Schrijfschool’ zodat er weer een plek ontstond waar vrouwen inspiratie of een helpende hand kunnen vinden op creatief, schrijf of coach gebied. Waar je kunt leren schrijven, je verhaal of boek kunt vormgeven of stappen kunt zetten in je rouwverwerking, je mentale herstel of persoonlijke groei. Cursussen en werkboeken waar je anoniem mee kunt werken aan jezelf. Ben jij op zoek naar inspiratie om creatief te gaan (starten met) schrijven, je hoofd leeg te maken en je hart te vullen met plezier en moed? Wees welkom om te starten met de cursussen, waar je binnen en buiten de lijntjes mag schrijven, zonder rode strepen in je schrift en waar je mag zijn wie je bent. Er staan opdrachten, cursussen, masterclasses en inspiratie voor je klaar waar je thuis mee aan de slag kan op je eigen tempo. Want daar houden we van. Het leven vastpakken op onze eigen manier! Jump in!

Hoe lang heb ik toegang?

Het is mijn wens om duizenden vrouwen in ‘De Schrijfschool’ te mogen inspireren met mijn lessen en cursussen. Daarom heb ik besloten om je geen bijdrage te vragen voor de cursussen, maar je gratis toegang te geven tot aan mijn pensioen of het moment dat De Schrijfschool stopt. Ik gun jou de inspiratie en de verbinding die je hier zult vinden en ik wil je vragen of je mij wilt ondersteunen in mijn wens door jouw ervaringen en doorbraken te delen met anderen. Voel welke mensen om jou heen deze opdrachten nodig hebben of deel als een echte ambassadeur, online, je woorden en creaties van de lessen, en verwijs anderen liefdevol naar ‘De Schrijfschool’. Hoe mooi zou het zijn om met duizend vrouwen een schrijf-familie te vormen om zo op een betekenisvolle manier impact te maken in de wereld. Samen schrijven we de wereld licht!

Over Christa

Mijn hand reiken naar mensen die het nodig hebben en ze bewust maken van de keuzes en de prachtige mogelijkheden die het leven ze geeft; dat is mijn passie.

Ik inspireer je graag om in actie te komen, met meer zelfliefde en inzicht in je eigen mogelijkheden. Door het openen van jouw hart en je de kracht van je eigen woorden te laten zien, help ik je naar meer zelfvertrouwen en persoonlijke groei. Daarbij zijn mijn eigen levenservaringen en mijn open, transparante houding, in alles wat ik doe, de ingrediënten voor een veilige en vertrouwde leeromgeving voor jou. 

Christa Krommenhoek - positief leven

Reviews

“You are the author of your own life story; rewrite when needed”

– Susan C. Young

De inhoud van de schrijfschool

Hieronder vind je een aantal thema’s die je kunt vinden in ‘De Schrijfschool:

Masterclasses:

Creatieve videolessen over verschillende thema’s waar je ongedwongen en zo vaak als je maar wil, mee aan de slag kunt gaan. 

 • Schrijven vanuit je hart
 • Maak een hart journal
 • Gedachten en gevoelens
 • Maak een ode
 • Verlies & verdriet
 • Opstaan na tegenslag
 • Lichter leven
 • Vrijheid in je hart
 • Herinneringen

E-book ‘Beginnen met schrijven:

De woorden van je hart authentiek op papier krijgen, schrijven over gevoelens of je verhaal delen met de wereld. Starten met schrijven is vaak lastig, want waar moet je beginnen? We willen het vaak te perfect maken, je twijfelt waarover je gaat schrijven of blijft in het denken zitten. “Ik ga ooit beginnen met schrijven.” Je zegt het steeds tegen jezelf of een ander, maar het jaar is alweer voorbij! Dit inspirerende werkboek laat je zien hoe je met de kracht van je eigen woorden je leven positief kan veranderen. Schrijven helpt je om dingen helder te maken, inzicht te krijgen en overzicht en rust te ervaren. Gooi de twijfels uit je hoofd en laat de woorden van je hart vrij. 

E-book ‘Kijk in de spiegel’

In de spiegel kijken kan soms confronterend zijn. Want als je tijd maakt om naar jezelf te kijken voel je wat er achter het beeld verscholen ligt. Vraag jezelf eens af waar je nu staat. Alsof je van een afstand naar jezelf kijkt. Met andere ogen. Durf je blij te zijn met wat je hebt of geloof je de woorden van de ander? Dit inspirerende werkboek gaat je helpen om aan de slag te gaan met de stemmen van het verleden, de draken in het heden en de moed in jezelf! Kijk in de spiegel en maak er iets van! 

Cursus ‘Creatief schrijven’:

Een inspirerende en mooi vormgegeven online cursus, die met duidelijke en effectieve oefeningen vele waardevolle inzichten in jezelf naar boven haalt. Er staan opdrachten, quotes en verhalen in het werkboek, die je naar binnen laten keren en van daaruit je leven in beweging zetten. De opdrachten zijn universeel en toepasbaar op verschillende levensfases. Thema’s zijn o.a. :

 • Wie ben je echt
 • Zelfvertrouwen
 • Liefde voor jezelf
 • Dankbaarheid
 • Angsten
 • Verlies en verdriet
 • Nieuwe dromen
 • Opstaan voor jezelf
 • Leef jouw leven

Cursus ‘Schrijf jouw verhaal:

In dit prachtig vormgegeven, online cursusboek ga je stap voor stap kennis maken met de verschillende aspecten van het schrijven van jouw verhaal. Praktisch en inspirerend geschreven om jou te helpen met de woorden van je hart. Een bijzondere handleiding waar je alles over het schrijven van je eerste boek zult vinden en hoe je dat met succes kunt gaan uitgeven en verkopen.

Programma ‘Op reis naar jezelf’: 

Dit is een bijzonder programma waarin ik al mijn levenservaring en inspiratie met je deel. Je gaat door mijn creatieve schrijfopdrachten, de inspirerende muzieklijsten en mijn acht uur durende luisterfragmenten op reis naar binnen. Door de structuur en de duidelijke opbouw kun je stap voor stap weer verbinding maken met jezelf om het plezier en de liefde in je hart terug te krijgen. Dit programma is met name geschikt voor vrouwen met een gevulde rugzak, die in aanraking zijn gekomen met kanker, burn-out, verlies of ander verdriet en die nu vastbesloten zijn om hun leven weer voluit, op hun eigen manier, vorm te geven. Er zijn tien modules die je kunt doorlopen met ieder een eigen werkboek en creatieve werkbladen.

 • Schatzoeken
 • Begin
 • Kind zijn
 • Verdwaald
 • Verdriet 
 • Liefde
 • Hart
 • Ik ben
 • Plan B
 • Balans

Starten

Vandaag is de dag..

Wil je niet langer wachten op anderen of op het moment dat je alles op de rit hebt? En voel je dat het tijd is om in actie te komen en symbolisch samen met mij op weg te gaan naar een leven wat beter bij je past? Dan is vandaag de dag aangebroken dat je toe mag geven aan dat verlangen en het bereiken van je (nieuwe) dromen. Voel je trots en stap maar in de schoolbus!

Dit krijg je:

 • woorden die je leven gaan veranderen
 • inspirerende luisterfragmenten
 • creatieve coachopdrachten
 • prachtige online werkboeken 
 • diverse schrijfcursussen 
 • impactvolle masterclasses 
 • coachprogramma ‘Op reis naar jezelf’

Prijs: GRATIS je hebt toegang zolang De Schrijfschool bestaat.

Wanneer: 24/7 online beschikbaar, waar en wanneer jij wilt. 

Voor wie is deze inspiratie geschikt: Voor vrouwen die voelen dat ze meer uit het leven willen halen. Die meer blijheid en plezier willen ervaren in wat ze doen en die eraan toe zijn om een (nieuwe) richting in te slaan.

Twijfel je of ‘De Schrijfschool’ geschikt is voor jou? Bekijk de presentatie hieronder. Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijke begeleiding?  Stuur gerust een mail via contact.

coach programma

In de online ‘Schrijfschool’ kun je een bijzonder programma vinden, waarin ik al mijn levenservaring en inspiratie met je deel. Je gaat door mijn creatieve schrijfopdrachten, de inspirerende muzieklijsten en mijn acht uur durende luisterfragmenten op reis naar binnen. Door de structuur en de duidelijke opbouw kun je stap voor stap weer verbinding maken met jezelf om het plezier en de liefde in je hart terug te krijgen. Dit programma is met name geschikt voor vrouwen met een volle rugzak, die in aanraking zijn gekomen met kanker, burn-out, verlies of een andere vorm van tegenslag en die nu vastbesloten zijn om hun leven weer voluit, op hun eigen manier, te gaan leven.

werkboek + masterclasses

Hoe zou het voelen als je met meer zelfvertrouwen en plezier het leven kunt vastpakken? Als je helderheid krijgt over die verschillende gevoelens en emoties waar je soms mee worstelt? Dit creatieve en inspirerende online werkboek helpt je om het verleden een plek te geven en stappen te zetten in het heden, op weg naar een waardevol en bewust leven. Je kunt meteen starten met de online opdrachten en de zes masterclasses die erbij horen in ‘De Schrijfschool’.

werkboek + masterclass

In dit prachtig vormgegeven, online cursusboek ga je stap voor stap kennis maken met de verschillende aspecten van het schrijven van jouw verhaal. Praktisch en inspirerend geschreven om jou te helpen met de woorden van je hart. Een bijzondere handleiding waar je alles over het schrijven van je eerste boek zult vinden en hoe je dat met succes kunt gaan uitgeven en verkopen. Samen met een uitgebreide routekaart staat deze online cursus voor je klaar in ‘De Schrijfschool”.

Een heftig ongeluk en het leven wat daardoor stil kwam te staan was de aanleiding voor Christa om, in 2013, te beginnen met het schrijven en delen van columns op ‘Life of Chrisje.’ De reacties op haar open en soms kwetsbare woorden waren overweldigend. Mensen voelden veel herkenning in de verhalen en zich daardoor ook meer verbonden en minder eenzaam.

Christa als coach

Naast het schrijven van inspirerende boeken en cursussen, neemt Christa ook deel aan gesprekken over belangrijke levensthema’s als rouw, eenzaamheid en persoonlijke kracht. Ze inspireert en bemoedigt, met haar woorden, jongeren en ouderen in kwetsbare omstandigheden en denkt graag mee met projecten voor sociaal maatschappelijke organisaties. Twijfel je of haar persoonlijke begeleiding voor jou het verschil kan maken? Neem gerust contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek.

“Creativity is the way
I share my soul with the world.”

- Brené Brown