Vertraag en laat je verwonderen

De tijd nemen om stil te staan of zomaar even te gaan liggen in het gras. Misschien neem je het jezelf wel eens voor maar doe je het toch steeds niet. Je gunt jezelf geen tijd of je denkt aan wat anderen zullen zeggen als jij daar ligt. Herken je dat? Dingen niet doen terwijl je ze heel graag wilt? Iedere keer als je langsloopt, als je iets ziet wat ermee te maken heeft denk je, dat wilde ik graag maar toch doe ik niet! Je voelt je misschien teleurgesteld of neemt jezelf voor om binnenkort toch echt even een stap terug te doen.

Het kan zijn dat andere dingen belangrijker zijn of dat je dingen voorrang geeft die harder naar je schreeuwen. Want hoe luider, hoe meer we luisteren. En toch is het juist andersom. Want in de stilte en het ‘vertragen’ horen we de echte antwoorden en komt dat wat we nodig hebben pas echt bij ons binnen. Want door stil te staan voel je ineens veel meer. Je armen ontspannen zich en je bent je bewust van de moeheid in je lichaam. Hoe lang ben je al aan het rennen in dit leven? Denk je dan aan weken, maanden of jaren? Er is namelijk altijd wel iets waarvoor je in beweging komt en waar je niet zomaar kunt uitstappen. Misschien zijn er zorgtaken, uitdagingen in je gezondheid of relatieperikelen? Allemaal hele belangrijke dingen die zeker aandacht behoeven.

“Sta stil en laat je lichaam spreken”

En toch wil ik je uitnodigen om eens wat vaker stil te staan, je mond dicht te houden of met je hoofd in het gras te gaan liggen. Je zult merken dat je, door de tijd die je neemt, meer vanaf een afstand naar de dagelijkse dingen kunt kijken. Dat je met een nieuwe blik ook andere dingen zult gaan zien. Hele gewone maar juist zo bijzondere zaken als het ruisen van de wind of dat veld boterbloemen wat daar zomaar als cadeau voor je ligt. Je voelt op dat moment, misschien meer dan ooit, dat juist deze ‘gewone’ dingen je iets willen zeggen. Je ogen willen openen voor dat wat is en wat je uit het oog verloren was. De antwoorden liggen in jezelf en stap voor stap kun je daar bijkomen. Als je jezelf toestaat om even te vertragen en te kijken met de ogen van een kind.

“Vertraag en de wonderen zullen zich aan je openbaren.”

Want iedere dag heb je de keuze om opnieuw te kunnen kiezen hoe je omgaat met dat wat er voor je ligt. Vertraag en de wonderen zullen zich aan je openbaren..

 

Vind je het lastig om hiermee aan de slag te gaan of lukt het vertragen je niet alleen? Ik help je graag tijdens een online coachgesprek of een coachmoment bij mij thuis. Stuur me gerust een mail om te overleggen wat jij op dit moment nodig hebt. 

 

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Christa

Gerelateerde inspiratie

De blijheid in jezelf
Een moedig levensverhaal

De blijheid in jezelf weer vinden

Ergens was ik het plezier verloren. Gaandeweg of middenin. En er is niets zo verlammend als een niet kloppend hart. Het voelt geen reden meer om op te staan, leeft een vlak leven zonder hoogtepunten of diepere momenten. Het voelt alsof je af en toe een opleving hebt tussen de dieptepunten daar beneden. En nee, je hebt een mooi leven. Je bent dankbaar voor wat is, maar de blijheid is verdwenen. 

Lees meer
Schrijf een boek
De kracht van creatief schrijven

Inspireer anderen met jouw eigen verhaal

Je hebt allerlei verhalen in je hoofd, die je graag op wilt schrijven. Maar starten met schrijven is vaak lastig, want hoe begin je? Soms zitten er al jarenlang verhalen in je hoofd. Opgesloten en gekoesterd, te wachten om eruit te mogen. Misschien zijn dat de verhalen over je eigen leven, blogs of zelfbedachte verhalen.

Lees meer
Een moedig levensverhaal

Woorden van liefde doorgeven

De emotie in mijn stem op het moment dat ik in mijn speech vertel dat de eerste druk van ‘De kracht van liefde’ (2500 exemplaren) bijna is uitverkocht. Het ging niet om het aantal maar wel om het feit dat geen van de uitgevers in mij geloofde en ik zelf alles op alles had gezet om dit boek te schrijven, te maken en zelf uit te geven. Je hart volgen en keuzes maken waarmee je de wereld mooier maakt. Dat doe ik met de woorden in mijn verhaal, maar ook met de beslissing om de tweede druk belangeloos te doneren aan alle inloophuizen voor kanker, revalidatiecentrums, Dwarslaesie Organisatie Nederland en het KWF. Hieronder neem ik je mee in dat proces.

Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Schrijfopdracht ‘Vrijheid in je hart’

Vrijheid voelen in je hart kan op vele verschillende manieren. Iedereen heeft namelijk een ander gevoel bij het woord VRIJHEID en ziet daar zijn eigen beeld bij. Zo ben ik dit jaar op een zoektocht geweest naar wat vrijheid voor mij betekent. Een mooie reis naast alle andere dingen die ik mocht doen en ervaren. 

Lees meer
Een moedig levensverhaal

Het verliezen van mijn vader

Zondag is het vaderdag daarom wil ik je even meenemen in deze (oude) podcast die ik in september 2018 twee weken na zijn overlijden opnam. Ik luisterde hem vanmorgen zelf weer even terug en voelde hoe waardevol deze woorden waren. Daarom deel ik dit graag met jou.

Lees meer
Aandachtig leven vanuit je hart

Leef je mooiste leven

Ergens willen we allemaal een geweldig, liefdevol en vrij leven. Maar hoe ziet dat er dan uit? Is dat, zoals Michael Pilarczyk zegt: “Leef je mooiste leven?” We kennen allemaal de beelden, de sfeer en de energie die we soms op de social media vinden als we aan het scrollen zijn. Op een prachtige bergtop of aan het meer bij zonsondergang in je tent. Je kunt bijna door het scherm heen, van je telefoon of computer, voelen hoe geweldig dat moet zijn als je op die plek bent. Hoe relaxed en zen je zou zijn als je nu daar zat. Simpel met niets, in die prachtige natuur.

Lees meer
Opstaan na tegenslag
Een moedig levensverhaal

Opstaan na tegenslag

“Ik had kracht nodig om uit de auto te komen nadat ik met 100 km per uur een kettingbotsing had veroorzaakt. Ik had moed nodig toen mijn man vertelde dat hij weg ging en ik alleen achterbleef met twee kleine kinderen, ik had veerkracht nodig toen ik arbeidsongeschikt werd verklaard en niet meer geschikt leek voor alles in het leven. En ik had liefde en trots nodig om te blijven staan na het overlijden van mijn vader.

Lees meer