Woorden van liefde doorgeven

De emotie in mijn stem op het moment dat ik in mijn speech vertel dat de eerste druk van 'De kracht van liefde' (2500 exemplaren) bijna is uitverkocht. Het ging niet om het aantal maar wel om het feit dat geen van de uitgevers in mij geloofde en ik zelf alles op alles had gezet om dit boek te schrijven, te maken en zelf uit te geven. Je hart volgen en keuzes maken waarmee je de wereld mooier maakt. Dat doe ik met de woorden in mijn verhaal, maar ook met de beslissing om de tweede druk belangeloos te doneren aan alle inloophuizen voor kanker, revalidatiecentrums, Dwarslaesie Organisatie Nederland en het KWF. Hieronder neem ik je mee in dat proces.

 

Het is de dag van de presentatie als ik op 28 september 2019 bij Scheltema in Amsterdam mijn verhaal mag vertellen:

‘De kracht van liefde’ vertelt een universeel verhaal over de liefde. Over het bereiken van je droom, over opstaan nadat je net 9 tellen bent neer gegaan. Over die hand die zegt ik geloof in jou en over de grote liefde die je, als je geluk hebt, een heel leven naast je blijft staan. 

Ik heb die handen, die liefde en het geloof in mijn dromen altijd gevoeld bij mijn ouders. Mijn vader heeft me zijn doorzettingsvermogen en dapperheid meegegeven in mijn genen. En daar ben ik heel erg dankbaar voor. 

De woorden in dit boek zijn geschreven vanuit mijn hart. Het zijn persoonlijke en kwetsbare teksten maar als niemand zijn verhaal deelt met de wereld hoe moeten wij dan weten dat we niet alleen staan, dat we niet de enige zijn die zich zo voelen. Je echte verhaal delen geeft herkenning en verbinding en de ander is je dankbaar daarvoor. 

Toch was er geen uitgever die het aandurfde of die mij een kans wilde geven, maar ik ben een kind van mijn vader. Dus richtte ik mijn eigen uitgeverij op. Sisu Media. SISU is het Finse woord voor extreme dapperheid en doorzettingsvermogen bij grote tegenslag. En welk woord kon beter het boek over mijn vader omschrijven. 

Ik ben daarom ook extra trots dat we vandaag opdracht hebben gegeven voor de tweede druk. Want mijn verhaal gaat de levens veranderen van mensen en zij kunnen dat op hun beurt weer doorgeven aan anderen. De liefde zal overwinnen.

Toch zouden we hier niet staan zonder twee bijzondere mensen en ik wil ze graag even naar voren halen. 

Willem van Kooten en mijn moeder Joke.

Want mijn vader liep in 1984 met zijn cassettebandje in zijn zak langs de platenmaatschappijen om zijn lied “Ik verscheurde je foto” te verkopen. De een na de ander zei nee, maar hij gaf niet op. Tot er iemand was die ja zei, die zei “Ik geloof in jou!” Willem, u was degene die hem een kans bood, die zijn droom een begin gaf. Een, zoals later zou blijken, enorm belangrijk moment in zijn en ons leven.

Mama, het woord liefde, dat ben jij. Het wordt door iedereen geschreven en gezegd en het is meer dan waar. Want wat jij hebt betekend en gedaan voor papa is niet in woorden uit te drukken. Toch heb ik dat geprobeerd en het resultaat ligt hier voor ons in de vorm van het boek “De kracht van liefde.”

Ik proost op mijn vader, met zijn dappere grote hart. En voel me trots dat ik de eerste exemplaren van het boek ‘De kracht van liefde’ aan Willem en Joke mag overhandigen. Proost pap! 

 

 

“Omen accipio – Ik aanvaard dit als een goed voorteken!”

 

Willem van Kooten was degene die in 1984 in mijn vader geloofde toen niemand anders dat deed. Het was de start van een succesvolle carrière die 34 jaar zou duren. En hij nam de moeite om het eerste exemplaar van mijn boek “De kracht van liefde” in ontvangst te nemen. “Omen Accipio” zei hij toen ik in de presentatie vertelde dat niemand het boek wilde uitgeven en ik het helemaal alleen had gedaan. “Dat is een goed voorteken, dit gaat een succes worden!”

 

Waarom heb ik besloten om de tweede druk te gaan doneren?

 

 

Mijn vader heeft vaak gratis optredens voor mensen in kwetsbare situaties mogen verzorgen en ik zet graag deze lijn van geluk doorgeven door. Want veel mensen missen een hand die ze helpt met opstaan als het ze door omstandigheden zelf niet lukt. Dus na de verkoop van de eerste druk van ‘De kracht van liefde’ besloot ik van de tweede druk 2000 boeken te gaan doneren. Aan inloophuizen voor kanker, revalidatiecentrums, de Dwarslaesie Organisatie en de KWF Kankerbestrijding.

Wat een mooie energie kwam er vrij toen ik op Facebook voor de inloophuizen voor kanker hulp vroeg voor de verzendkosten. Massaal kwamen mensen in actie en sponserden soms 1, 4 of wel 10 verzenddozen. De hele dag liep ik met een grote glimlach rond en deze week zijn er dus 375 boeken onderweg gegaan naar 75 inloophuizen waar mensen die in aanraking komen met kanker hun verhaal kwijt kunnen en hulp kunnen krijgen.

“Geven maakt je rijk in je hart.” En daardoor ontstaan er weer prachtige andere dingen. 2000 boeken schenken aan allerlei goede doelen, ik weet zeker dat mijn vader boven staat te glimlachen en heel stil zegt: “Goed zo meisje, verover de wereld met ons prachtige verhaal en zorg op deze manier voor een golf van geluk voor al die mensen die het nodig hebben.”

Laten we mooie woorden en daden doorgeven om anderen te inspireren.

Hoe mooi zou het zijn als iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft mijn woorden van liefde gaat vinden in de wachtkamer bij de dokter, de huiskamer van het revalidatiehuis of in de koffiekamer van een zorginstelling. Daarom probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken om woorden van liefde te kunnen verspreiden. Wil jij meewerken aan mijn missie? Je kunt een zelfgekozen bedrag doneren om mij te helpen dit prachtige project te volbrengen. Mijn dank aan jou is groot! Samen maken we de wereld mooier!

Wil je mij ondersteunen bij dit prachtige initiatief? Doneer dan een zelfgekozen bedrag hier>>

 

*Heeft jouw bedrijf, organisatie of stichting te maken met mensen in kwetsbare situaties en wil je dat ik mijn verhaal kom vertellen? Neem dan even contact op met mij via de mail.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Christa

Gerelateerde inspiratie

De blijheid in jezelf
Een moedig levensverhaal

De blijheid in jezelf weer vinden

Ergens was ik het plezier verloren. Gaandeweg of middenin. En er is niets zo verlammend als een niet kloppend hart. Het voelt geen reden meer om op te staan, leeft een vlak leven zonder hoogtepunten of diepere momenten. Het voelt alsof je af en toe een opleving hebt tussen de dieptepunten daar beneden. En nee, je hebt een mooi leven. Je bent dankbaar voor wat is, maar de blijheid is verdwenen. 

Lees meer
Schrijf een boek
De kracht van creatief schrijven

Inspireer anderen met jouw eigen verhaal

Je hebt allerlei verhalen in je hoofd, die je graag op wilt schrijven. Maar starten met schrijven is vaak lastig, want hoe begin je? Soms zitten er al jarenlang verhalen in je hoofd. Opgesloten en gekoesterd, te wachten om eruit te mogen. Misschien zijn dat de verhalen over je eigen leven, blogs of zelfbedachte verhalen.

Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Schrijfopdracht ‘Vrijheid in je hart’

Vrijheid voelen in je hart kan op vele verschillende manieren. Iedereen heeft namelijk een ander gevoel bij het woord VRIJHEID en ziet daar zijn eigen beeld bij. Zo ben ik dit jaar op een zoektocht geweest naar wat vrijheid voor mij betekent. Een mooie reis naast alle andere dingen die ik mocht doen en ervaren. 

Lees meer
Een moedig levensverhaal

Het verliezen van mijn vader

Zondag is het vaderdag daarom wil ik je even meenemen in deze (oude) podcast die ik in september 2018 twee weken na zijn overlijden opnam. Ik luisterde hem vanmorgen zelf weer even terug en voelde hoe waardevol deze woorden waren. Daarom deel ik dit graag met jou.

Lees meer
Aandachtig leven vanuit je hart

Leef je mooiste leven

Ergens willen we allemaal een geweldig, liefdevol en vrij leven. Maar hoe ziet dat er dan uit? Is dat, zoals Michael Pilarczyk zegt: “Leef je mooiste leven?” We kennen allemaal de beelden, de sfeer en de energie die we soms op de social media vinden als we aan het scrollen zijn. Op een prachtige bergtop of aan het meer bij zonsondergang in je tent. Je kunt bijna door het scherm heen, van je telefoon of computer, voelen hoe geweldig dat moet zijn als je op die plek bent. Hoe relaxed en zen je zou zijn als je nu daar zat. Simpel met niets, in die prachtige natuur.

Lees meer
Opstaan na tegenslag
Een moedig levensverhaal

Opstaan na tegenslag

“Ik had kracht nodig om uit de auto te komen nadat ik met 100 km per uur een kettingbotsing had veroorzaakt. Ik had moed nodig toen mijn man vertelde dat hij weg ging en ik alleen achterbleef met twee kleine kinderen, ik had veerkracht nodig toen ik arbeidsongeschikt werd verklaard en niet meer geschikt leek voor alles in het leven. En ik had liefde en trots nodig om te blijven staan na het overlijden van mijn vader.

Lees meer
Aandachtig leven vanuit je hart

Vertraag en laat je verwonderen

De tijd nemen om stil te staan of zomaar even te gaan liggen in het gras. Misschien neem je het jezelf wel eens voor maar doe je het toch steeds niet. Je gunt jezelf geen tijd of je denkt aan wat anderen zullen zeggen als jij daar ligt. Herken je dat? Dingen niet doen terwijl je ze heel graag wilt? Iedere keer als je langsloopt, als je iets ziet wat ermee te maken heeft denk je, dat wilde ik graag maar toch doe ik niet! Je voelt je misschien teleurgesteld of neemt jezelf voor om binnenkort toch echt even een stap terug te doen.

Lees meer