Woorden van liefde doorgeven

De emotie in mijn stem op het moment dat ik in mijn speech vertel dat de eerste druk van 'De kracht van liefde' (2500 exemplaren) bijna is uitverkocht. Het ging niet om het aantal maar wel om het feit dat geen van de uitgevers in mij geloofde en ik zelf alles op alles had gezet om dit boek te schrijven, te maken en zelf uit te geven. Je hart volgen en keuzes maken waarmee je de wereld mooier maakt. Dat doe ik met de woorden in mijn verhaal, maar ook met de beslissing om de tweede druk belangeloos te doneren aan alle inloophuizen voor kanker, revalidatiecentrums, Dwarslaesie Organisatie Nederland en het KWF. Hieronder neem ik je mee in dat proces.

 

Het is de dag van de presentatie als ik op 28 september 2019 bij Scheltema in Amsterdam mijn verhaal mag vertellen:

‘De kracht van liefde’ vertelt een universeel verhaal over de liefde. Over het bereiken van je droom, over opstaan nadat je net 9 tellen bent neer gegaan. Over die hand die zegt ik geloof in jou en over de grote liefde die je, als je geluk hebt, een heel leven naast je blijft staan. 

Ik heb die handen, die liefde en het geloof in mijn dromen altijd gevoeld bij mijn ouders. Mijn vader heeft me zijn doorzettingsvermogen en dapperheid meegegeven in mijn genen. En daar ben ik heel erg dankbaar voor. 

De woorden in dit boek zijn geschreven vanuit mijn hart. Het zijn persoonlijke en kwetsbare teksten maar als niemand zijn verhaal deelt met de wereld hoe moeten wij dan weten dat we niet alleen staan, dat we niet de enige zijn die zich zo voelen. Je echte verhaal delen geeft herkenning en verbinding en de ander is je dankbaar daarvoor. 

Toch was er geen uitgever die het aandurfde of die mij een kans wilde geven, maar ik ben een kind van mijn vader. Dus richtte ik mijn eigen uitgeverij op. Sisu Media. SISU is het Finse woord voor extreme dapperheid en doorzettingsvermogen bij grote tegenslag. En welk woord kon beter het boek over mijn vader omschrijven. 

Ik ben daarom ook extra trots dat we vandaag opdracht hebben gegeven voor de tweede druk. Want mijn verhaal gaat de levens veranderen van mensen en zij kunnen dat op hun beurt weer doorgeven aan anderen. De liefde zal overwinnen.

Toch zouden we hier niet staan zonder twee bijzondere mensen en ik wil ze graag even naar voren halen. 

Willem van Kooten en mijn moeder Joke.

Want mijn vader liep in 1984 met zijn cassettebandje in zijn zak langs de platenmaatschappijen om zijn lied “Ik verscheurde je foto” te verkopen. De een na de ander zei nee, maar hij gaf niet op. Tot er iemand was die ja zei, die zei “Ik geloof in jou!” Willem, u was degene die hem een kans bood, die zijn droom een begin gaf. Een, zoals later zou blijken, enorm belangrijk moment in zijn en ons leven.

Mama, het woord liefde, dat ben jij. Het wordt door iedereen geschreven en gezegd en het is meer dan waar. Want wat jij hebt betekend en gedaan voor papa is niet in woorden uit te drukken. Toch heb ik dat geprobeerd en het resultaat ligt hier voor ons in de vorm van het boek “De kracht van liefde.”

Ik proost op mijn vader, met zijn dappere grote hart. En voel me trots dat ik de eerste exemplaren van het boek ‘De kracht van liefde’ aan Willem en Joke mag overhandigen. Proost pap! 

 

 

“Omen accipio – Ik aanvaard dit als een goed voorteken!”

 

Willem van Kooten was degene die in 1984 in mijn vader geloofde toen niemand anders dat deed. Het was de start van een succesvolle carrière die 34 jaar zou duren. En hij nam de moeite om het eerste exemplaar van mijn boek “De kracht van liefde” in ontvangst te nemen. “Omen Accipio” zei hij toen ik in de presentatie vertelde dat niemand het boek wilde uitgeven en ik het helemaal alleen had gedaan. “Dat is een goed voorteken, dit gaat een succes worden!”

 

Waarom heb ik besloten om de tweede druk te gaan doneren?

 

 

Mijn vader heeft vaak gratis optredens voor mensen in kwetsbare situaties mogen verzorgen en ik zet graag deze lijn van geluk doorgeven door. Want veel mensen missen een hand die ze helpt met opstaan als het ze door omstandigheden zelf niet lukt. Dus na de verkoop van de eerste druk van ‘De kracht van liefde’ besloot ik van de tweede druk 2000 boeken te gaan doneren. Aan inloophuizen voor kanker, revalidatiecentrums, de Dwarslaesie Organisatie en de KWF Kankerbestrijding.

Wat een mooie energie kwam er vrij toen ik op Facebook voor de inloophuizen voor kanker hulp vroeg voor de verzendkosten. Massaal kwamen mensen in actie en sponserden soms 1, 4 of wel 10 verzenddozen. De hele dag liep ik met een grote glimlach rond en deze week zijn er dus 375 boeken onderweg gegaan naar 75 inloophuizen waar mensen die in aanraking komen met kanker hun verhaal kwijt kunnen en hulp kunnen krijgen.

“Geven maakt je rijk in je hart.” En daardoor ontstaan er weer prachtige andere dingen. 2000 boeken schenken aan allerlei goede doelen, ik weet zeker dat mijn vader boven staat te glimlachen en heel stil zegt: “Goed zo meisje, verover de wereld met ons prachtige verhaal en zorg op deze manier voor een golf van geluk voor al die mensen die het nodig hebben.”

Laten we mooie woorden en daden doorgeven om anderen te inspireren.

Hoe mooi zou het zijn als iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft mijn woorden van liefde gaat vinden in de wachtkamer bij de dokter, de huiskamer van het revalidatiehuis of in de koffiekamer van een zorginstelling. Daarom probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken om woorden van liefde te kunnen verspreiden. Wil jij meewerken aan mijn missie? Bestel dan een van de laatste exemplaren van ‘De kracht van liefde’! Mijn dank aan jou is groot! Samen maken we de wereld mooier!

 

*Heeft jouw bedrijf, organisatie of stichting te maken met mensen in kwetsbare situaties en wil je dat ik mijn verhaal kom vertellen? Neem dan even contact op met mij via de mail.

Delen:

Christa

Gerelateerde inspiratie

Schrijf een boek
De kracht van creatief schrijven

Inspireer anderen met jouw eigen verhaal

Je hebt allerlei verhalen in je hoofd, die je graag op wilt schrijven. Maar starten met schrijven is vaak lastig, want hoe begin je? Soms zitten er al jarenlang verhalen in je hoofd. Opgesloten en gekoesterd, te wachten om eruit te mogen. Misschien zijn dat ...
Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Samen voor de jongeren

Stel je voor, dat er een nieuw vak op school zou komen! Met lessen die jongeren zouden leren hoe ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Waar ze met simpele opdrachten, meer inzicht krijgen in zichzelf.  Maar ook hoe ze om kunnen gaan met de buitenwereld, die ...
Lees meer
Vier het leven - Christa Krommenhoek
Een moedig levensverhaal

Het leven vieren

In je leven zijn een paar dingen zeker, en dan weet jij vast wel welke ik bedoel. Alles wat tussendoor op onze stoep komt te staan gooit het echte leven naar ons toe. Soms begrijpen we niet waarom, moeten we er iets van leren, is ...
Lees meer
podcast hoe creativiteit je rouw kan verzachten
De kracht van creatief schrijven

Hoe creativiteit je rouw kan verzachten

Ik neem je even mee achter de schermen, om een kijkje te nemen in mijn leven op dit moment. Waarom ik nu voor mijn kleindochter zorg en hoe mij dat helpt om te vertragen. Een verandering in je situatie geeft je mooie inzichten en soms ...
Lees meer
de woorden van jouw hart
Een moedig levensverhaal

De woorden van jouw hart

Ik kijk vaak vanaf een afstand even naar mijn leven om te zien of ik het nog wel op mijn eigen manier leef. Zo gauw ik voel dat er iets niet klopt of niet meer goed voelt ga ik naar binnen, luister in de stilte ...
Lees meer
De kracht van creatief schrijven

Het uiten van gevoelens

Vandaag ga ik je even kort laten zien hoe schrijven en creatief bezig zijn je kan helpen in deze lastige tijd. Met de voorbeelden en de uitleg die je straks krijgt hoop ik dat je thuis aan de slag gaat voor jezelf. Je zult zien ...
Lees meer
Als de blijheid je hart verlaat
Aandachtig leven vanuit je hart

Als de blijheid je hart verlaat

Als de kamer van blijheid in je hart gesloten is, hoe krijg je dan het plezier weer terug? In je leven en in je hart? Ik deel open en eerlijk, mijn eigen worsteling van de afgelopen jaren met je en vertel je over de stemmen ...
Lees meer